Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Benoeming Van Woerkom als ombudsman onzeker

GroenLinks wil niet dat de benoeming van Guido van Woerkom als nieuwe Nationale ombudsman een hamerstuk is. De partij wil een schriftelijke stemming over de benoeming van de opvolger van Alex Brenninkmeijer. Dat laat Tweede Kamerlid Linda Voortman maandag weten. GroenLinks twijfelt of de directeur van de ANWB een ombudsman is 'voor alle Nederlanders'.

Dit weekeinde bleek dat de Marokkaanse gemeenschap liever een andere kandidaat wil omdat Van Woerkom jaren geleden een discriminerende uitspraak over Marokkanen deed. Van Woerkom zei destijds dat hij zijn vrouw liever niet met de taxi liet gaan omdat ''er nog wel eens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten''. Hij bood excuus aan, maar Marokkaanse organisaties vinden hem nu ongeschikt als ombudsman.

Van Woerkom werd vorige week door de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken voorgedragen als nieuwe ombudsman. De Tweede Kamer vergadert dinsdag over de voordracht. Verwacht werd dat de Kamer akkoord zou gaan, maar nu lijkt de benoeming onzeker.

Belangrijk instituut
GroenLinks wil stemmen omdat de ombudsman een 'belangrijk instituut is dat burgers bijstaat en tegenwicht biedt aan de overheid', aldus Voortman. "We vinden dat Kamerleden zelf een bewuste afweging bij het stemmen moeten maken." Volgens RTL Nieuws twijfelen ook andere partijen aan de geschiktheid van Van Woerkom. Zo zijn er PvdA- en SP-Kamerleden die vraagtekens zetten bij de benoeming. De stemming zou wat GroenLinks betreft dinsdag kunnen plaatsvinden.

'Ieders vertrouwen'
Waarnemend Nationale ombudsman Frank van Dooren wil dat ''iedereen in Nederland" vertrouwen heeft in de ombudsman. Hij zegt dat maandagavond in Nieuwsuur. Van Dooren: ''Voor het gezag van het instituut van de Nationale ombudsman is het van het grootste belang dat iedereen in Nederland vertrouwen heeft dat de ombudsman zonder vooringenomenheid zijn ambt uitoefent." "Ik ga ervan uit dat de Tweede Kamer zich bewust is dat vertrouwen essentieel is voor het functioneren van de Nationale ombudsman.''

Gemeenteraadsleden
Ongeveer twintig gemeenteraadsleden en Statenleden hebben een brief aan de Tweede Kamer geschreven met het verzoek om nieuwe kandidaten te gaan zoeken voor de post van Nationale ombudsman. Van Woerkom past niet meer in het profiel, schrijven ze. De ondertekenaars komen uit het hele land en zijn onder meer van het CDA, PvdA en van enkele plaatselijke partijen. Ze hekelen de eerdere uitspraken van Van Woerkom over Marokkanen. Die zijn volgens hen ''een doorn in het oog van vele mensen die zich niet gemakkelijk voelen bij zijn voordracht en eventuele benoeming.'' ''De heer Van Woerkom heeft met zijn uitlatingen over de Marokkaanse taxichauffeur een schijn van partijdigheid gewekt waardoor zijn objectieve onpartijdigheid is geschaad.''

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X