Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


3 provincies goed voor helft BBP

Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is ongelijk verdeeld over Nederland. In Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant wordt ruim de helft (54%) van het BBP verdiend, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Grootste deel van de koek naar Zuid-Holland
Zuid-Holland is goed voor iets meer dan een vijfde (21%) van ons BBP. Daarmee wordt het grootste deel van ons BBP verdiend in die provincie. Dat komt onder meer doordat er veel bedrijven zijn gevestigd in en rondom Rotterdam en Den Haag. Ook de bedrijvigheid in en rondom de Rotterdamse haven en de export van groente en fruit uit het Westland levert de Nederlandse economie geld op.

Hoofdstad helpt Noord-Holland aan tweede plek
Ook in Noord-Holland wordt een flink deel van ons BBP verdiend. Met 18% van het BBP staat de provincie op een tweede plek. Dat is vooral te danken aan de vele bedrijven in en om Amsterdam en natuurlijk aan de luchthaven Schiphol. De provincie Noord-Brabant levert 15% van het Nederlandse BBP. Brabant is samen met Noord- en Zuid-Holland dus goed voor iets meer dan de helft (54%) van het BBP.

Hoger BBP ook dankzij forensen
Het hoge aandeel in het BBP hebben de 3 provincies niet alleen aan zichzelf te danken. Bedrijven hebben werknemers nodig en een deel van hen pendelt heen-en-weer tussen hun woon- en hun werkprovincie. Zo werkt een deel van de inwoners van Flevoland in Amsterdam, omdat in Flevoland minder werk te vinden is. Op die manier leveren Flevolanders een substantiële bijdrage aan het BBP van Noord-Holland.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X