Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wiebes noemt Nederlands belastingsysteem 'onbeheersbaar'

Het Nederlandse belastingsysteem is de afgelopen jaren veel te ingewikkeld geworden voor burgers en bedrijven en niet meer uitvoerbaar voor de Belastingdienst. Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes concludeert dat. Hij wil het systeem drastisch gaan vereenvoudigen. ''We hebben voor elke belastinghervorming en nieuwe wet goede argumenten gehad, maar het telde de afgelopen tien jaar op tot iets wat niet langer beheersbaar is. De Belastingdienst kan beter functioneren als de dienst niet meer aanhoudend voor ondoenlijke opgaven wordt gesteld'', aldus Wiebes.

Hij komt tot die conclusies nadat hij ruim honderd dagen geleden Frans Weekers verving als staatssecretaris. Die trad af nadat hij voortdurend te maken had gehad met de Bulgarenfraude en problemen met de uitbetaling van toeslagen en daarover telkens onder vuur lag in de Tweede Kamer.

Problemen
Wiebes is op zijn eerste middag als staatssecretaris begonnen aan een analyse van de problemen bij de Belastingdienst, een van de grootste werkgevers van Nederland, waar gemiddeld per dag 1 miljard euro aan belastinginkomsten binnenkomt. Die conclusies zijn dat het stelsel ''heel, heel moeilijk uitvoerbaar'' is gemaakt door politieke wensen het afgelopen decennium, van een kerstboom aan toeslagen tot ingewikkelde autobelastingen bedoeld om schoon autorijden te stimuleren.

ICT-achterstand
Wiebes constateerde ook dat er sprake is van ICT-achterstand bij de fiscus. Zo stamt het systeem voor de inning van belastingen uit 1968 en dat voor de omzetbelasting uit 1975. Die processen zijn op zich nog altijd solide, maar niet in staat snel wijzigingen te verwerken. Wiebes tempert nadrukkelijk de verwachtingen over zijn vereenvoudigingsoperatie. De eerste resultaten komen wellicht pas over vijf jaar en dan nog blijven fouten onvermijdelijk, hoe professioneel de dienst ook is en hoe up-to-date de systemen ook zijn. Een kleine fout op het grote geheel van de bedrijfsvoering van de Belastingdienst, treft al snel tienduizenden mensen. Wiebes erkent dat vooral de politiek schuldig is aan de complexiteit van het systeem. De Kamer krijgt in de toekomst van tevoren meer inzage in de verwachte uitvoerbaarheid van nieuwe wetten.

FNV
Bestuurder Mieke van Vliet van Abvakabo FNV vindt dat Wiebes de aanpak van problemen bij de Belastingdienst op de lange baan schuift. De werkdruk daar is al jaren veel te hoog, maar Wiebes heeft alleen plannen voor de verre toekomst, zegt ze. Volgens de Abvakabo lijdt de Belastingdienst ''al jaren onder de obsessie van de politiek voor een kleine overheid. Er zijn talloze reorganisaties geweest en ook momenteel is er een grote reorganisatie gaande. Van de veertig kantoren gaan er eenentwintig dicht.'' De vakbond zei eerder dat er miljarden binnengehaald kunnen worden als er meer personeel is om fraude aan te pakken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X