Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vijf miljard aan belastingvrije schenkingen

Nederlanders zullen dit jaar naar verwachting zo'n 5 miljard euro schenken, bedoeld voor de aflossing van hypotheken of de aankoop van huizen. Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van gegevens van Netwerk Notarissen, een samenwerkingsverband van notariskantoren.

Half april lag het aantal schenkingen nog op 34.000, maar in het huidige tempo wordt verwacht dat dit eind 2014 op 90.000 zal uitkomen. Het hoge aantal donaties is terug te voeren op maatregelen die het kabinet vorig jaar trof. Om de woningmarkt van financiële impulsen te voorzien, werd toen besloten de belastingvrijstelling op schenkingen te verhogen.

Voorwaarde
Tot 31 december 2014 mag een bedrag van maximaal 100.000 euro belastingvrij worden geschonken, waar dit bedrag eerder op 50.000 euro lag. Voorwaarde is wel dat het geld wordt aangewend voor het aflossen van een hypotheek of de aankoop van een huis. Ook werd de voorwaarde dat alleen ouders belastingvrije schenkingen aan hun kinderen mogen doen opgeschort. Hierdoor is een familieband niet langer noodzakelijk om een donatie te kunnen doen.

Ouders
In de praktijk maken toch vooral ouders gebruik van de regeling. In negen van de tien gevallen is een gift een directe bijdrage van ouders aan hun kinderen. De bedragen worden vooral aangewend om bestaande hypotheekschulden af te lossen. Slechts een op de vijf giften wordt ingezet om een nieuw huis te kopen. Gemiddeld wordt er zo'n 60.000 euro geschonken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X