Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst betaalt helft donatie

Consumenten die aan goede doelen doneren, doen er goed aan hun periodieke donatie aan te geven bij de Belastingdienst. Dat meldt de nieuwssite Wegwijs.nl. Mensen die regelmatig geld doneren, kunnen gebruikmaken van de fiscale vrijstelling op donaties. Zij mogen de gedoneerde bedragen van hun inkomstenbelasting aftrekken. Op die manier kan een schenking van 42,19 euro de donateur uiteindelijk maar 24,47 euro kosten. Om in aanmerking te komen, moet de donateur minimaal vijf jaar lang minstens een keer per jaar een schenking doen. De bedragen moet steeds ongeveer gelijk zijn en de donateur mag er geen tegenprestatie voor krijgen.

ANBI
Verder moet het om een gift aan een ANBI gaan. Dat is een stichting of vereniging die zich voor minstens 90 procent inzet voor het algemeen belang. Bij schenkingen aan culturele ANBI’s is het fiscale voordeel nog groter. De vrijstelling is sinds begin 2013 een stuk toegankelijker geworden. Voorheen moest de donateur langs een notaris om dit te regelen. Tegenwoordig is het voldoende om een formulier in te vullen.

Mannen guller
Uit een onderzoek van de site blijkt dat 70 procent periodiek geld doneert aan een goed doel. Voor deze groep kan de fiscale regeling interessant zijn. Een op de vijf ondervraagden schenkt aan meer dan zes goede doelen. Volgens de Stichting Geefgratis doneerden Nederlanders in 2013 gemiddeld 42,19 euro. Mannen bleken meer te geven dan vrouwen. Mannen gaven gemiddeld 55,24 euro per donatie en vrouwen 34,75 euro.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X