Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Overheid is miljoenen kwijt aan falende ICT-projecten

De Nederlandse overheid zou jaarlijks enkele miljoenen euro's kwijtraken aan falende ICT-projecten. Dat verklaart Rene Veldwijk tegenover NU.nl, naar aanleiding van een interview met De Telegraaf. Veldwijk, een ondernemer die al jaren aan ICT-projecten voor de overheid werkt, wordt maandag in de Tweede Kamer gehoord door de tijdelijke commissie ICT. Volgens de ondernemer geeft het systeem perverse prikkels. "Als een project uitloopt verdien je als bedrijf meer, terwijl je geen schade oploopt." Het gunnen van de opdracht aan een ander bedrijf is vaak geen optie. "Dit kost weer negen maanden en veel geld. Het zijn deze kleine mechanismen die het systeem pervers maken."

Toezicht
Volgens Veldwijk vallen ict-projecten onder andere op met enorme kostenoverschrijdingen doordat ze zo abstract zijn. Het toezicht uit de Tweede Kamer faalt ook, volgens Veldwijk. "Moet je voorstellen dat een weg wordt aangelegd en aan het eind van de opdracht ligt er maar vijf van de vijftien kilometer asfalt. Dan zou het huis te klein zijn. Maar met IT-mislukkingen worden er geen kritische vragen gesteld."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X