Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zwitserland gaat bankgegevens delen

Zwitserland gaat bank- en belastinggegevens automatisch delen met andere landen. Het land tekende gisteren een verklaring van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) waarin de uitwisseling van gegevens is vastgelegd. Ook 34 andere leden en 13 niet-leden tekenden de overeenkomst. Vanaf nu zijn de 47 landen verplicht om de informatie jaarlijks te delen.

Secretaris-Generaal van de OESO José Angel Gurría noemt de belastingfraude en -ontduiking ‘geen slachtofferloze misdaad’. Volgens hem krijgen overheden te weinig belastinginkomsten die nodig zijn om groei te herstellen, en moeten burgers vertrouwen kunnen hebben in de integriteit van het belastingsysteem. Gurría: “De betrokkenheid van deze landen is een grote stap naar het verzekeren dat de belastingbedriegers zich nergens meer kunnen verstoppen.” In de verklaring van de OESO staat ook dat banken en andere financiële instellingen moeten onthullen wie er achter de constructies zitten waarmee bedrijven belastingen ontwijken.

Zwitserland was een van de weinige landen die nog niet had toegezegd gegevens automatisch uit te wisselen. Wel tekenden het land en Zwitserse banken afzonderlijke verdragen met landen om gegevens te verstrekken over individuele rekeninghouders die verdacht werden van belastingontduiking. Nu gegevens automatisch worden gedeeld, wordt belastingontduiking moeilijker gemaakt.

Eind vorig jaar werd bekend dat het bankgeheim in Zwitserland wordt opgeheven. Nederlandse rekeninghouders die zwart geld op Zwitserse rekeningen hebben staan, hebben nog tot 1 juli de tijd om dit vrijwillig aan te geven (de zogenoemde inkeerregeling van de Belastingdienst). Als ze dat doen, krijgen ze geen boete. Belasting over het zwarte geld moet wel voor twaalf jaar met terugwerkende kracht worden betaald.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X