Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Fiscus stopt met afromen vakantiegeld

De belastingdienst loert niet langer op het vakantiegeld dat dezer dagen op de rekening van veel mensen met schulden wordt gestort. Door openstaande bedragen op basis van de nieuwe 'overheidsvordering' in de maand mei rechtstreeks van rekeningen af te schrijven, werd in het verleden de betaling van de vaste lasten als huur, hypotheek en energie gefrustreerd. Daardoor kwamen veel mensen onnodig in financiële problemen.

De belastingdienst zegt naar aanleiding van kritische geluiden van de Nationale Ombudsman en schuldhulpverleners in het rapport Paritas Passé te zijn gestopt met de jacht op het vakantiegeld. In dat rapport werd geconstateerd dat een veelheid aan schuldeisers (overheid, zorgverzekeraars, woningcorporaties) allemaal proberen om hun vorderingen te innen. Vooral de meimaand met uitkeringen voor vakantiegeld is populair. Tenminste een op de tien huishoudens verkeert in problematische schulden en dat aantal blijft groeien. De fiscus zal voortaan terughoudend en alleen bij kleinere bedragen nog gebruik maken van de overheidsvordering. Daarbij gaat het om maximaal 500 euro bij openstaande vorderingen en 1000 euro bij opgelegde aanslagen.

Tevens wordt rekening gehouden met de zogenoemde beslagvrije voet. Dat is het minimum maandbedrag (90 procent van de bijstandsnorm) dat mensen nodig hebben om van te kunnen leven. Bedragen die ondanks de beslagvrije voet zijn geïncasseerd, worden teruggestort, belooft de fiscus. Een woordvoerder van de belastingdienst stelt dat voor grotere schulden andere middelen worden gebruikt, zoals loonbeslag en bankbeslag. Bij grote schulden kan door middel van bankbeslag wel in één keer het vakantiegeld worden afgeroomd. Dat kan de komende dagen dus gewoon gebeuren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X