Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


PvdA houdt vast aan syteem van toeslagen

Als het aan de PvdA ligt blijft een systeem waarbij toeslagen worden uitgekeerd aan Nederlanders "nog heel lang bestaan". Dat heeft de financieel woordvoerder van de partij, Henk Nijboer, woensdag gezegd in een debat in de Tweede Kamer. Hij werd naar zijn mening gevraagd door Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA.

Coalitiepartner en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra liet onlangs juist weten het toeslagensysteem helemaal af te willen schaffen. Maar volgens Nijboer zal een vorm van inkomensondersteuning nog heel lang blijven. Om mensen financiële ondersteuning te bieden bij wonen en de kosten van de zorg bijvoorbeeld. "Onder de PvdA blijft dat bestaan", aldus Nijboer. Het kabinet buigt zich momenteel nog over adviezen van de commissie-Van Dijkhuizen, die heeft geadviseerd de huur-, zorg en kindertoeslag samen te voegen tot één huishoudentoeslag.

Afschaffen
Zijlstra noemde het toeslagensysteem in Nederland deze maand echter nog een "fiscale moloch" die afgeschaft moet worden. "Zou het niet veel eenvoudiger zijn al die toeslagen af te schaffen en om te zetten in lagere belastingen? Vanuit de gedachte: wat je niet uitkeert, hoef je ook niet te innen?", aldus Zijlstra. Eind vorig jaar openbaarden zich grote problemen rond de Belastingdienst. Sinds de invoering van het huidige toeslagensysteem in 2006 zou ongeveer 336 miljoen euro onterecht zijn afgeschreven, zo onderzocht RTL Nieuws.

Staatssecretaris van Economische Zaken Frans Weekers (VVD) moest in februari het veld ruimen nadat bleek dat hij problemen bij de fiscus niet kon oplossen. Zijn opvolger Eric Wiebes heeft al laten weten dat hij positief staat tegenover suggesties van de adviescommissie-Van Dijkhuizen om het belastingstelsel te hervormen en te vereenvoudigen. De kabinetreactie hierover wordt half mei verwacht.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X