Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland in top toekomstbestendige pensioenstelsels

Het Nederlandse pensioenstelsel staat op de vijfde plaats in een wereldwijde ranglijst over meest toekomstbestendige pensioenstelsels. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz die heeft gekeken naar de houdbaarheid van pensioenstelsels in vergrijzende landen. "Het Nederlandse pensioenstelsel is een van de meest robuuste en geavanceerde ter wereld", stelt Robert Koopdonk, hoofd van de Nederlandse vestiging van Allianz. "De financiële crisis en de vergrijzing zorgen echter wel voor druk op het systeem. De roep om de kosten te verlagen en de transparantie en de controleerbaarheid te verbeteren wordt steeds groter.”


Australië heeft wereldwijd het meest bestendige pensioenstelsel, gevolgd door Zweden, Nieuw-Zeeland en Noorwegen. De pensioenstelsels in Thailand, Brazilië en Japan staan er het minst goed voor. Thailand en Brazilië vanwege de snelle vergrijzing en de lage pensioenleeftijd. Japan heeft een probleem vanwege de hoge gemiddelde leeftijd van de bevolking en de hoge staatsschuld.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X