Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hoogte griffierecht heeft gevolg voor beroep op rechter

Als burgers en bedrijven meer geld moeten betalen om een rechtszaak aan te spannen, zullen ze minder snel naar de rechter stappen. Als de griffierechten verdubbelen, daalt het aantal rechtszaken met circa 40 procent. Dat blijkt uit het onderzoek  'In de schaduw van de rechter' (pdf, 315 kB) van de Raad voor de rechtspraak. De Tweede Kamer behandelt binnenkort het wetsvoorstel dat de hoogte van de griffierechten bepaalt.

Financieel belang
In 2013 zijn er 26 procent minder civiele rechtszaken aangespannen dan in 2010. Het onderzoek toont aan dat dit met name komt door de flinke verhoging in het griffierecht in 2010 en 2011 voor zaken met een financieel belang tussen de 500 en 2.500 euro. Alleen voor zaken met een financieel belang tussen de 5.000 en 25.000 euro steeg het aantal rechtszaken, onder andere doordat bij deze categorie de verplichte bijstand van een advocaat is vervallen. Het griffierecht daalde voor deze groep zaken.

Flexibele griffierechten
Minister Opstelten gaf eerder in de Eerste Kamer aan open te staan voor een systeem van flexibele griffierechten (zie ook: Opstelten: flexibele griffierechten bespreekbaar). De hoogte van het griffierecht zou dan volledig afhankelijk kunnen zijn van de aard van de zaak en de hoogte van het financieel belang, zo stelt de Raad. Toegang tot de rechter voor kleine ondernemers kan zo gewaarborgd blijven.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X