Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Hennis laat particuliere beveiliging op schepen niet los

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie blijft hopen op een ''goed debat'' met de Tweede Kamer over de inzet van bewapende particuliere beveiligers op koopvaardijschepen, maar coalitiepartner PvdA hield donderdag haar poot stijf. De partij liet woensdag aan NU.nl weten dat de PvdA het plan van het kabinet afschiet. Een enigszins geïrriteerde Hennis slaagde er niet in de sociaaldemocraten te overtuigen tijdens een debat.

De partij wilde zelfs niet op haar verzoek de motie - die ook is ondertekend door de SP, CDA, ChristenUnie en D66 - aanhouden. Door het standpunt van de PvdA is er geen meerderheid voor het kabinetsplan in de Kamer te vinden. Schepen die langs Somalië varen, kunnen bescherming tegen piraten aan boord krijgen van mariniers (zogenoemde VPD's). De reders vinden die te duur en niet flexibel genoeg.

Bijzondere gevallen
Het kabinet wil nu in bijzondere gevallen bewapende particuliere beveiligers toelaten op schepen die geen VPD's aan boord kunnen hebben. Het gaat om niet meer dan een ''beleidsaanvulling'', meent Hennis. Maar Sultan Günal-Gezer (PvdA) wil dat niet. De teams met mariniers moeten ''geflexibiliseerd'' worden. Een Vessel Protection Detachment bestaat uit 11 mariniers en kost 5.000 euro per dag. Günal-Gezer wil dat er wordt gekeken naar onder meer de kosten en de omvang. Volgens Hennis is dat niet meer mogelijk omdat ze al zo klein en goedkoop mogelijk zijn gemaakt.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X