Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Werkende ouders onbekend met inkomensafhankelijke combinatiekorting

De inkomensafhankelijke combinatiekorting is bedoeld als een tegemoetkoming voor werkende ouders met jonge kinderen. Hierdoor wordt het voor ouders met kinderen aantrekkelijker om betaald werk te accepteren. Deze inkomensafhankelijke combinatiekorting is enkele jaren geleden ingevoerd. Helaas blijkt dat ook nu nog veel werkende ouders onbekend zijn met deze inkomensafhankelijke combinatiekorting die je bij je aangifte inkomstenbelasting via de belastingdienst kunt aanvragen.

Inkomensafhankelijke combinatiekorting 2013
Verdien je in 2013 meer dan 4.814 euro en zorg je voor een of meerdere kinderen die op 1 januari nog geen 12 jaar zijn? Dan heb je recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting. De korting wordt uitbetaald aan alleenstaande ouders en aan tweeverdieners. Bij tweeverdieners gaat de korting naar degene met het laagste inkomen. De afgelopen jaren was er een enigszins vergelijkbare korting maar deze was niet inkomensafhankelijk en daarnaast ook lager. Met ingang van 2009 zijn deze combinatiekorting en de aanvullende combinatiekorting vervallen.

Combinatiekorting werkende ouders: maximaal € 2.133 belastingvoordeel
De inkomensafhankelijke combinatiekorting is ingevoerd omdat de overheid mensen met kleine banen wil stimuleren deze uit te breiden. De combinatiekorting loopt nu op met het stijgen van het salaris en is dit jaar behoorlijk omhoog gegaan. Verdien je € 4.814 dan krijg je in ieder geval een korting van € 1.024. Bij een salaris van € 32.539 is de korting opgelopen tot € 2.133. Netto ontvang je door de inkomensafhankelijke combinatiekorting zo'n € 175 euro per maand meer. € 2.133 is de maximale korting; verdien je meer dan krijg je niet meer korting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X