Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Restschuld minder vaak gedekt door NHG

Sinds de voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) aangescherpt zijn, is het percentage afwijzingen voor het betalen van een restschuld met 10 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van het consumentenprogramma Tros Radar dat tevens onderzocht hoeveel mensen op de hoogte zijn van de verscherpte voorwaarden. Ruim acht op de tien bleken niet op de hoogte dat de voorwaarden tussentijds kunnen worden aangepast. Zeven op de tien wisten niet dat per 1 januari 2014 de regels veranderd zijn.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen heeft per 1 januari de normen verscherpt, omdat te veel mensen gebruik en soms ook misbruik maakten van het garantiefonds. Nederlanders in het bezit van een hypotheek met NHG die gedwongen hun huis moeten verkopen, kunnen bij langdurig inkomensverlies een beroep doen op het fonds voor het betalen van de restschuld.

2013
In 2013 hebben 4.522 huishoudens een beroep gedaan op de NHG, een stijging van 27 procent ten opzichte van 2012. De toename wordt onder meer veroorzaakt door de dalende huizenprijzen en de groeiende werkloosheid. Het gemiddelde verlies per woning liep in 2013 met 11 procent op tot 38.877 euro. De nieuwe verscherpte normen leiden er, volgens Radar, toe dat mensen in hun woning moeten blijven wonen, terwijl 64 procent zegt onvoldoende inkomsten te hebben.

Splitsing
Het televisieprogramma dat maandagavond de kwestie bespreekt, vindt het opvallend dat er een splitsing is gemaakt tussen normen voor nieuwe en bestaande hypotheken. Zo kan een alleenstaande met een inkomen van 30.000 euro momenteel een hypotheek met NHG ter waarde van 133.000 euro krijgen. Terwijl iemand met hetzelfde inkomen na scheiding geen aanspraak op NHG kan maken als er op de woning een hypotheek van 193.000 euro rust. In dat geval moeten mensen in hun huidige woning blijven wonen of de restschuld zelf betalen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X