Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Wat is groen sparen en wat is een groenfonds?

Als spaarder of belegger kunt u geld inleggen in een groenfonds. U krijgt een lagere vergoeding van de bank, maar heeft wel een belastingvoordeel. Met het geld uit een groenfonds kan een bank een lening met een lager rentetarief verstrekken aan een groenproject. Dit zijn onder andere duurzame energieprojecten, duurzame gebouwen, biologische landbouwbedrijven en natuurontwikkelingsprojecten. Groenprojecten hebben een groenverklaring nodig.

Groen beleggen en belastingvoordeel
Spaarde u in 2013 in een groenfonds? Dan krijgt u belastingkorting. Dit is de zogeheten korting voor maatschappelijke beleggingen. Zo mocht u in 2013 tot een bedrag van € 56.420 groen sparen. U betaalt hierover geen vermogensrendementheffing. Bovendien krijgt u een korting op uw inkomstenbelasting. Had u heel 2013 een fiscale partner? Dan is de gezamenlijke vrijstelling maximaal € 112.840. U behaalt hiermee een totale belastingkorting van 1.9%.

Groenproject en groenverklaring
Banken met een groenfonds financieren alleen projecten met een groenverklaring. Met een groenverklaring kunnen ondernemers goedkopere financiering krijgen. Organisaties en bedrijven met een groenproject gaan voor zo'n verklaring naar een van deze banken. Het groenfonds van die bank vraagt vervolgens de groenverklaring aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X