Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Belastingdienst haalt terugeisen kindertoeslag in rechtszaal van tafel

Een man uit Almere kon vandaag na het verlaten van de Raad van State in Den Haag opgelucht ademhalen. De Belastingdienst had kort daarvoor in de zittingszaal een eis tot het terugbetalen van bijna 1.300 euro kinderopvangtoeslag laten vallen. Daarover heeft de Almeerder vier jaar in de clinch gelegen met de Belastingdienst. Op alle fronten had hij ongelijk gekregen, ook van de rechtbank Overijssel. Het gaat om de kinderopvangtoeslag die ouders kunnen krijgen als ze hun kinderen via een erkend gastouderbureau laten opvangen door een gastouder.

De man en zijn partner hadden hun kind in 2008 ondergebracht bij een gastouder maar geen erkend gastouderbureau ingeschakeld. Bij de Belastingdienst was dat bekend of had dat bekend moeten zijn, constateerde de Raad van State gisteren. Want het Almeerse stel kreeg begin 2010 definitief een toeslag over 2008 toegekend van 1.300 euro. Niettemin vorderde de Belastingdienst het volledige bedrag terug toen na controle bleek dat in 2008 geen gastouderbureau was ingeschakeld. Volgens de advocaat van de Almeerder werd er destijds nog helemaal niet door de Belastingdienst op gelet of er een gastouderbureau tussen zat.

Terugvorderen van een definitief toegekende toeslag kan alleen als een nieuw feit aan het licht komt, benadrukte de Raad van State. De Belastingdienst erkende in Den Haag dat er geen nieuw feit is. Omdat de terugvordering niet overeind kon blijven trok een vertegenwoordiger van de Belastingdienst het besluit gisteren in.

Wegens de enorme fraude met toeslagen is de Belastingdienst een groot aantal aanvragers opnieuw tegen het licht gaan houden. Daarover lopen nog veel rechtszaken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X