Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Proefproces tegen Belastingdienst in de maak

Belastingadviesbureau Grant Thornton en de Bond voor Belastingbetalers willen de Belastingdienst voor de rechter slepen omdat die nog steeds uitgaat van het 'onredelijk hoge' fictieve rendement van 4 procent op spaargeld. Dat bevestigde Grant Thornton-partner Cor Overduin vandaag, na berichtgeving in De Telegraaf. De partijen beginnen binnenkort een proefproces met een nog te bepalen belastingbetaler.

De fiscus gaat er vanuit dat een spaarrekening 4 procent rente oplevert, legt Overduin uit. Daarover wordt 30 procent belasting geheven, waardoor mensen jaarlijks 1,2 procent van hun spaargeld aan de fiscus moeten afdragen. 'Bij sommige spaarrekeningen is dat meer dan iemand aan rente van de bank ontvangt. Dat kan Europeesrechtelijk niet zomaar', aldus Overduin.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X