Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vorming EU-gemeente België Nederland stapje dichterbij

De provincies Brabant en Antwerpen zien geen bezwaar in het samengaan van de gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog tot de eerste EU-gemeente uit de geschiedenis. Dat hebben ze vandaag laten weten aan beide grensgemeenten.

De Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk en de Antwerpse gouverneur Cathy Berx stuurden de gemeenten een brief waarin ze hun steun uitspreken voor het 'zonder enige twijfel bijzonder uitdagende plan' om de grenzen tussen beide in de nabije toekomst te doen verdwijnen.

Aan elkaar gehecht
De gemeenteraad van het Nederlandse Baarle-Nassau besloot eind vorig jaar om ambtelijk te fuseren met Alphen-Chaam en Gilze-Rijen. Onder de inwoners van Baarle-Nassau en Baarle-Hertog zorgde dat voor gemengde gevoelens. De gemoederen liepen hoog op omdat ze zijn gehecht aan hun bijzondere gemeentelijke situatie die veel toeristen trekt. Samengaan met andere gemeenten doet daar afbreuk aan, vinden velen.

De provincies Brabant en Antwerpen zijn dezelfde mening toegedaan. 'Net als u koesteren wij de enclavesituatie. Ze maakt het gebied uniek,' schrijven de gouverneur en de commissaris om de onrust te temperen. Nog dit voorjaar komt er een gesprek tussen beiden gemeenten over het plan.

Werkgroep
De vorming van één Europese gemeente is een initiatief van de werkgroep Europese Gemeente. Zij strijdt voor het behoud van het bijzondere karakter van het dorp Baarle. Het is uniek in de wereld omdat het 30 enclaves telt waarvan 22 op Belgisch grondgebied liggen en 8 op Nederlands grondgebied. Deze situatie bestaat al sinds de Middeleeuwen en zou bestendigd worden met de vorming van de eerste EU-gemeente, meent de werkgroep.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X