Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Meerderheid Zwitsers wil immigratie inperken

Een meerderheid van de Zwitserse bevolking wil dat er een quotum wordt ingesteld voor het aantal migranten dat het land kan binnenkomen. Dat blijkt uit de uitslag van een referendum. De voorstanders van een immigratielimiet lijken met een nipt verschil te hebben gewonnen. Volgens de Zwitserse tv-zender SRF heeft 50,5 procent voor gestemd en 49,5 procent tegen. Vooral in de delen van Zwitserland waar Duits en Italiaans wordt gesproken was veel steun voor het immigrantenquotum.

De Zwitserse regering en de meeste partijen in de oppositie zijn tegen het quotum gekant. Zij denken dat het de Zwitserse economie en de relatie met de Europese Unie zwaar kunnen beschadigen. De initiatiefnemers van het referendum zijn van de nationalistische en conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP). Hun grootste zorg is niet de komst van berooide illegalen uit verre streken, maar de 'massa-immigratie' uit de Europese Unie.

Bijna een kwart van de 8 miljoen inwoners is buitenlander, vooral veel Duitsers en Italianen. Veel hoogopgeleide Duitsers zijn de laatste jaren naar Zwitserland gegaan, omdat de lonen daar hoger zijn. Elk jaar gaan circa 80.000 mensen in Zwitserland werken en wonen en driekwart van hen komt uit de EU. De komst van EU-burgers is een gevolg is van vele overeenkomsten die Zwitserland in de loop der jaren met de EU heeft gesloten. Sinds 2008 is het vrij verkeer van personen tussen de EU en Zwitserland ingevoerd. Het referendum legt de maximale aantallen per jaar nu aan banden. Dat staat haaks op het afgesproken vrij verkeer van personen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X