Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Even niet bellen met de Belastingdienst...

Het vertrek van Frans Weekers lost de chaos bij de Belastingdienst niet op. De Belastingtelefoon staat ondertussen roodgloeiend. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën mag dan zijn ontslag hebben ingediend, de problemen bij de Belastingdienst blijven levensgroot. Onder andere het bemannen van de belastingtelefoon is een zware opgave geworden nu de lijnen continu roodgloeiend staan. Volgens de Belastingdienst zelf is het daarom zaak om vooral niet te snel te bellen en eerst goed op de website naar het antwoord op je vraag te zoeken. Bel alleen als het echt niet anders kan, is het advies.

Volgens vakbond Abvakoba FNV komen er bijna twee keer zoveel telefoontjes binnen als normaal. De mensen die er nog wel in slagen om door te dringen tot een werknemer zijn meestal kwaad. Heel erg kwaad. Volgens Mieke van Vliet van Abvakabo FNV, de grootste vakbond voor ambtenaren, krijgen medewerkers alleen maar boze mensen aan de lijn. "Ze waren natuurlijk al boos voordat ze belden omdat ze hun geld niet hebben gekregen. Vervolgens hebben ze heel erg lang in de wacht gestaan en uiteindelijk worden ze nog bozer omdat de medewerkers van de Belastingtelefoon niets voor ze kunnen doen. Dat is zowel voor de beller als de medewerker van de Belastingdienst natuurlijk heel erg vervelend."

Weekers trad af omdat hij er niet in slaagde de problemen met het uitbetalen van huur-, zorg- en andere toeslagen, succesvol het hoofd te bieden. Het overmaken van de toeslagen van tienduizenden mensen gaat al een paar maanden de mist in, omdat de Belastingdienst de regels aanscherpte. Dat was weer een gevolg van de grootscheepse fraude met toeslagen door Bulgaren.

Door de toeslagenchaos raakte de crisis bij de Belastingdienst in een stroomversnelling. Maar vakbond Abvakabo FNV waarschuwt al sinds 2012 voor grote problemen bij de dienst, De werkdruk ligt zo hoog dat er te weinig personeel is om aanvragen te controleren, toeslagen uit te te keren of om fraude aan te pakken. Van Vliet: "De Belastingdienst is de afgelopen jaren heel erg gekrompen, terwijl er alleen maar werk is bijgekomen. Dan kan er wel een nieuwe staatssecretaris komen, maar die gaat weer dezelfde problemen tegenkomen. Ik hoop daarom dat die eerst eens echt naar de medewerkers gaat luisteren."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X