Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Eric Wiebes heeft maar één taak: de Belastingdienst fixen

De nieuwe staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes (VVD), moet vooral als crisismanager optreden om de Belastingdienst in goede banen te leiden. ,,Slimme vent, snelle denker, goed politicus denk ik.” Dat is het eerste oordeel van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën over de nieuwe staatssecretaris op zijn ministerie, Eric Wiebes.

Dijsselbloem maakte afgelopen weekend voor het eerst kennis met de VVD’er. ,,Hij staat bekend als een troubleshooter, een probleemoplosser. Dat heeft hij in Amsterdam laten zien. En hij had een goede naam in Den Haag als topambtenaar, dus ik denk dat we goede verwachtingen mogen hebben.”

Dijsselbloem heeft ,,zeer veel vertrouwen” in Wiebes, die dinsdag de vorige week afgetreden Frans Weekers opvolgde. ,,Hij heeft een goede naam als probleemoplosser. Geef hem een lastig dossier en hij zet zijn tanden er in. Nou hier ligt een lastig dossier.”

Dijsselbloem wil dat Wiebes, die zijn baan als wethouder in Amsterdam opgaf om staatssecretaris in Den Haag te worden, zich eerst zelf een oordeel vormt van de problemen bij de Belastingdienst. ,,Dan ben ik daarna weer paraat om met ‘m te sparren.”

Nieuwe baas Belastingdienst op Financiën
De oppositiepartijen D66, CDA, SP, ChristenUnie en GroenLinks vinden dat Wiebes de ruimte moet krijgen om zich in te werken. ,,Ik roep de Kamer, en daarmee ook mezelf, op om zich even te beheersen”, zei D66-leider Alexander Pechtold dinsdag. ,,Wiebes moet niet meteen onder curatele komen, zoals met zijn voorganger Weekers dreigde te gebeuren.”

Ook ChristenUnie-leider Arie Slob en GroenLinks-leider Bram van Ojik gunnen Wiebes een inwerkperiode. Hetzelfde geldt voor Emile Roemer (SP) en Sybrand Buma (CDA). Eensgezind zijn zij van mening dat Wiebes ,,een zware klus” op zijn bordje krijgt. ,,Iedereen moet de kans krijgen zich te bewijzen”, zegt Roemer.

Uitbetalen uitkeringen
Buma en Van Ojik onderstrepen wel dat de problemen met het uitbetalen van uitkeringen snel opgelost moeten worden. ,,De mensen moeten niet nog langer op hun geld hoeven te wachten.” Ook Slob waarschuwt dat er ,,niet veel tijd” is voor de nieuwe bewindsman om te wennen aan het Binnenhof, waar hij geen ervaring heeft.

VVD’er Wiebes is dinsdag zijn partijgenoot Frans Weekers opgevolgd. Die trad vorige week af omdat hij het vertrouwen van alle oppositiepartijen had verloren in een debat over problemen bij de Belastingdienst met het uitbetalen van zorg-, huur- en andere toeslagen.

Volgens Pechtold gaat Wiebes aan de slag met een ,,meervoudige opdracht”. Hij moet zowel bij de medewerkers als bij de cliënten van de Belastingdienst het vertrouwen zien te herstellen en ook ,,een kwaliteitsslag” maken bij de fiscus.

Pechtold, Van Oijk en Slob zeggen ,,veel goeds” te hebben gehoord over Wiebes, tot dusver wethouder van Verkeer in Amsterdam. Roemer laat weten de nieuwe staatssecretaris nog onvoldoende te kennen voor een oordeel. Buma moet Wiebes ,,nog zien opereren.”

Hervorming belastingstelsel
VVD-fractieleider Halbe Zijlstra heeft er alle vertrouwen in dat Wiebes ,,de juiste man op de juiste plaats” is. Zijn gebrek aan Haagse ervaring lijkt hem geen probleem. ,,Als je in een stad als Amsterdam kunt functioneren, lukt het ook wel in Den Haag.”

Zijlstra gaat ervan uit dat Wiebes gaat studeren op een toekomstige hervorming van het belastingstelsel, zonder toeslagen. De VVD heeft bij herhaling laten weten daarvan af te willen. ,,Dat moeten we niet nu oplossen, maar wel voor een volgende kabinetsperiode.”

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X