Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Zeven tips: snel uw geld terugkrijgen

Wie een rekening indient bij de zorgverzekeraar moet soms lang op het geld wachten. Zeven tips die er voor zorgen dat u het geld sneller terugkrijgt.

Tip 1
Gebruik geen nietjes of plakband. De formulieren en rekeningen die u opstuurt worden allemaal ingescand. Een nietje of een plakbandje om de boel bij elkaar te houden zit dan alleen maar in de weg. Een paperclip mag wel, maar zelfs dat is niet nodig.

Tip 2
Download de juiste formulieren. De meeste zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid om formulieren te downloaden en (handig) op de computer in te vullen. Dat scheelt de claimbehandelaar het ontcijferen van een handschrift en zorgt voor en snellere afhandeling. Let ook op dat u het juiste formulier gebruikt. Er zijn verschillende formulieren: een standaardformulier, eentje voor vervoerskosten en een aparte voor rekeningen uit het buitenland.

Tip 3
Gebruik de originele nota. Voor je eigen administratie maakt u een kopie van de rekening, want de zorgverzekeraar keert alleen uit na ontvangst van de originele nota. Veel mensen proberen het met een herinnering, maar dat werkt niet en brengt ons bij de volgende tip:

Tip 4
Wacht niet te lang. Kent u dat? Dat u die rekening ook nog moet declareren en dat die toch maar blijft liggen. Zonde en wie te lang wacht loopt geld mis. De meeste zorgverzekeraars geven klanten twee jaar de tijd om kosten te vergoeden, maar soms proberen mensen het nog met een nota uit 2005. Jammer. Wacht niet te lang en dien een rekening direct in nadat u hem ontvangt, want op basis van een herinnering keert de zorgverzekeraar dus niet uit.

Tip 5
Gebruik de retourenvelop. Verzekeraars sturen u desgevraagd een formulier en een retourenvelop. Handig! Gebruik hem.

Tip 6
Het juiste rekeningnummer. Storten op het verkeerde nummer gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt is het heel vervelend. De zorgverzekeraar keert uit aan het laatst bekende bank- of gironummer. Zorg ervoor dat het juiste nummer bekend is, zodat u het geld snel terugkrijgt op de rekening waar u het wilt hebben.

Tip 7
Internetverzekeraars. Goedkope internetverzekeraars willen de afhandeling van declaraties zoveel mogelijk digitaal afhandelen. Ze vragen hun verzekerden de nota’s te scannen en dan door te mailen. Binnen 14 werkdagen kunnen ze dan al uitbetaald hebben. Degenen die niet kunnen scannen mogen hun nota uiteraard ook gewoon opsturen. Maar liever niet natuurlijk. Voorbeelden van dit soort verzekeraars zijn Blue (VGZ) of CZ-Direct (CZ).

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X