Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Uitstel gevraagd voor STCW-veiligheidscertificaat

Veel overheden blijken niet in staat om zeevarenden voor 1 januari 2014 te voorzien van certificaten voor beveiligingstrainingen, zoals voorgeschreven in het STCW-verdrag. Redersorganisatie KVNR verwijst naar een bericht waarin de International Chamber of Shipping (ICS) daarover haar zorg uitspreekt. De ICS heeft er bij de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) op aangedrongen de Port State Control-autoriteiten (havenstaatcontroles) voorlopig niet handhavend op te laten treden (period of grace). ICS wil dat alle IMO-lidstaten eerst de tijd krijgen om orde op zaken te stellen.

ICS kaartte deze problematiek schriftelijk bij IMO aan met een zogeheten submissie naar het Sub-Committee on Human Element Training and Watchkeeping (HTW), dat in februari 2014 bijeenkomt. Naar verwachting zal pas tijdens de bijeenkomst van dit Sub-Committee door IMO een standpunt worden ingenomen.

De Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport staat toe dat tot 31 januari 2014 de Bevestiging van Ontvangst van een Aanvraag in voorkomende gevallen het Certificaat Bewustwording Scheepsbeveiliging of het Certificaat Uitvoering Beveiligingstaken vervangt. Het verplichte certificaat voor beveiligingstrainingen geldt voor alle zeevarenden aan boord van ISPS-gecertifieerde schepen (schepen met een internationaal scheepsbeveiligingscertificaat).

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X