Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Boskalis naar lekkend schip bij Marokko

Een schip van het Nederlandse bedrijf Boskalis is onderweg naar Marokko, waar maandagavond een tanker met 5000 ton olie aan boord voor de kust kapseisde. De olie die uit het schip lekt is een bedreiging voor zowel de Marokkaanse kust als de stranden van de Canarische eilanden.

Het schip de Silver liep maandagavond vast voor de kust van Tan Tan, op zo’n 200 kilometer van het Spaanse eiland Lanzarote. Harde wind en hoge golven zouden de oorzaak zijn. Pogingen om het vaartuig vlot te trekken mislukten, waarop de Marokkaanse autoriteiten hulp inriepen van Nederland en Spanje.

Volgens een woordvoerder van Boskalis is het in eerste instantie zaak om het lek te dichten. Daarna wordt gekeken hoe de olie uit het schip gehaald kan worden. Uitspraken over de grootte van het lek en de hoeveelheid olie die inmiddels de zee in is gestroomd, kunnen pas worden gedaan als de bergers ter plaatse zijn. Ook wordt dan duidelijk in welke staat de tanker, gebouwd in 2002, verkeert en in hoeverre dat het risico van een ramp beïnvloedt.

De autoriteiten van Lanzarote hebben Marokko gevraagd hen te informeren over de hoeveelheid gelekte olie en de mogelijke gevolgen daarvan. Ook willen zij van Marokko een bevestiging dat de situatie onder controle is.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X