Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Pensionado's moeten flink betalen door nieuwe verdragen

Nederlandse gepensioneerden in Spanje zijn zeer bezorgd over de mogelijke financiële gevolgen van een nieuw belastingverdrag. De belastingheffing op pensioenen en lijfrentes worden mogelijk teruggehaald, waardoor Nederlandse pensionado's fors meer belasting moeten betalen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Onderhandelingen
Over het verdrag tussen Nederland en Spanje wordt nog onderhandeld. Met Duitsland is zo'n verdrag al gesloten. Daar gaat Nederland vanaf 2015 belasting heffen over pensioenen, voor zover die hoger zijn dan 15.000 euro. De belastingdruk op de fiscale behandeling van lijfrentes, individuele pensioenregelingen en successierechten is in Spanje nu nog aanzienlijk lager dan in Nederland.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X