Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Shell weg uit Noordzee

In navolging van de Amerikaanse oliereus Chevron heeft nu ook Shell kenbaar gemaakt te vertrekken uit een van zijn langstgekoesterde wingebieden: De Noordzee. Dat meldt de FT. Shell wil vooralsnog niet op het bericht ingaan. Met de eventuele desinvestering zet de nieuwe topman Ben van Beurden het desinvesteringsbeleid dat grotendeels door CFO Simon Henry werd uitgetekend onder de vorige bestuursvoorzitter Peter Voser verder door.

Shell staat onder druk om de enorme investeringen die het doet, onder andere in de Golf van Mexico en Brazilië, te compenseren met verkopen, om zo cash en rendement voor aandeelhouders over te houden. Henry meldde in oktober 2013 dat zijn doel was ten minste voor $10 miljard te verkopen in 2014.

Shell wil nu net als Chevron (dat wil af van zijn acht platformen in de Nederlandse Noordzee), de oude velden in de Noordzee verkopen. Kopers worden verwacht uit Azië, op zoek naar technologische kennis. Zij willen dan ook mensen en materieel erbij.

Shell heeft 50 velden in de Noordzee, het lijkt onwaarschijnlijk dat ze allemaal verkocht worden.Chevron en Shells Noordzee-olievelden stammen deels uit de jaren 60 en 70 en een ’sunset industry’, louter nog rendabel te exploiteren door gespecialiseerde bedrijfjes.

Twee andere oliebedrijven op de Noordzee, Tullow Oil, en Taqa, zoeken ook al naar de uitgang. In het noorden van de Nederlandse Noordzee zijn afgelopen zomer wel potentiële nieuwe velden gevonden. Of die groot genoeg zijn om de aandacht van Shell te winnen, en of het fiscale klimaat in Nederland voor olie- en gaswinning optimaal is, valt nog te bezien.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X