Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


FNV naar rechter voor compensatie AOW-gat

De FNV gaat aankomende donderdag naar de rechtbank in Den Haag om de gevolgen van de leeftijdsverhoging van de AOW voor mensen die al met prepensioen of vut zijn aan te vechten. Dat laat de vakbond dinsdag weten aan NU.nl. Het gaat om werknemers die eerder met pensioen zijn gegaan en rekende op AOW-inkomsten vanaf hun 65ste jaar. Zij raken in de financiële problemen omdat deze uitkering nu twee jaar later ingaat. "Mensen met een zwaar beroep komen terecht in een inkomensterugval die zij niet kunnen voorkomen", zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk.

Verplicht stoppen
Sommige beroepsgroepen moeten verplicht eerder stoppen met werken, zij ontvangen vervolgens twee jaar later AOW dan waar zij aanvankelijk rekening mee hielden. "Wij hopen dat de rechter erkent dat de staat hierdoor in gebreke blijft", zegt Van Dijk. Er is wel een overbruggingsregeling, maar volgens de FNV biedt deze regeling onvoldoende compensatie. De FNV wil dat iedereen met een inkomensgat door toedoen van de verhoogde AOW-leeftijd, door de staat financieel gecompenseerd wordt. De vakcentrale verwacht dat er tweehonderd leden aanwezig zijn bij de rechtszitting.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X