Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland doet te weinig aan staatssteun

Nederland benut de mogelijkheden voor staatssteun te weinig. Dat zegt EU-topambtenaar Gert Jan Koopman donderdag in het blad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Koopman is verantwoordelijk voor staatssteuncontrole bij de Europese Commissie. Volgens hem stemt Nederland de staatssteunregelingen niet goed af met de EU. Daardoor zijn ze vaak illegaal. De Britten en de Fransen doen dat volgens hem beter. Anders dan vaak wordt gedacht, is de EU niet mordicus tegen overheidssteun aan het bedrijfsleven. Zolang het de markt maar niet ontwricht, is veel mogelijk, zegt Koopman. Europa ziet staatssteun zelfs als middel om innovatieve bedrijven een steun in de rug te geven.

SNS
Donderdag verscheen in het onderzoeksrapport over de nationalisatie van SNS Reaal dezelde kritiek. "Wacht niet te lang met het zoeken van contact op hogere niveaus", is de aanbeveling aan het ministerie van Financiën.

Tegelijkertijd vragen Groningse ondernemers en vakbonden aan minister Henk Kamp (Economische Zaken) om de portemonnee te trekken voor het failliete aluminiumbedrijf Aldel uit Delfzijl. Zij hebben een plan opgesteld waarmee de aluminiumsmelter een doorstart kan maken, maar Kamp noemt dat "geen reële optie". De bewindsman vreest dat hij met een financiële injectie ongeoorloofde staatssteun geeft.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X