Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kamer wil van Weekers opheldering over toeslagen

D66, CDA en GroenLinks willen opheldering van staatssecretaris Frans Weekers van Financiën over achterstanden bij de Belastingdienst met het betalen van toeslagen. Ze hebben dat donderdag laten weten naar aanleiding van een uitzending van RTL Nieuws. Weekers moet het probleem zo vlug mogelijk oplossen, vindt D66-Kamerlid Wouter Koolmees. Zijn GroenLinks-collega Jesse Klaver wil snel een debat met Weekers. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt heeft schriftelijke vragen gesteld, waarop hij voor dinsdagmiddag antwoord wil.

In de uitzending werd gemeld dat 100.000 gezinnen al maanden geen toeslagen voor bijvoorbeeld huur of zorg hebben ontvangen. Medewerkers van de Belastingdienst hebben dat anoniem gemeld aan de tv-zender. Weekers zei in de uitzending dat om fraude te voorkomen de toeslagen sinds kort nog slechts op één rekeningnummer kunnen worden betaald. De Belastingdienst heeft achterstanden met het controleren van die nummers.

Volgens een woordvoerder van Weekers hebben zo'n 125.000 mensen nog niet, of niet op de juiste manier, gereageerd op een schriftelijk verzoek om informatie door de Belastingdienst. Het gaat voor een groot deel om mensen die voor het eerst toeslagen aanvragen en dus nog niet bij de dienst bekend zijn. Normaal staat er volgens de woordvoerder circa 3 weken voor eer iemand een toeslag ontvangt, maar als niet de juiste gegevens worden verstrekt, duurt het allemaal langer.

De woordvoerder wilde niet ingaan op het feit dat medewerkers van de Belastingdienst anoniem met journalisten hebben gesproken over wat er mis zou zijn bij de dienst. Het is in het verleden al diverse malen voorgekomen dat Belastingdienstmedewerkers anoniem Weekers hebben aangeklaagd tegenover media.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X