Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscaal lokkertje werkt: veel geld uit pot levensloop gehaald

Het tijdelijke fiscale voordeel dat mensen met een levensloopregeling in 2013 moest verleiden om geld op te nemen, lijkt goed te hebben gewerkt. Dat concludeert Het Financieele Dagblad donderdag, op basis van een rondgang onder banken en verzekeraars.

De levensloopregeling, ooit bedoeld als fiscaal gunstige spaarpot voor aanvullend pensioen of een persoonlijk zorgbudget, is opgedoekt. Maar werknemers die nog geld in zo’n fiscaal gunstige spaarpot hebben zitten, kregen in 2013 eenmalig het aanbod om het geld op te nemen, waarbij maar over vier vijfde van het bedrag belasting hoefde te worden betaald. Het kabinet Rutte II hoopte hiermee belastinginkomsten naar voren te halen, om het begrotingstekort te reduceren.

Opname uit levensloopregeling
In september 2013 gaf het kabinet aan dat 45 procent van de nog bestaande levensloopregelingen was uitgekeerd. Inmiddels is dat een stuk meer, stelt het FD. Zo is bij ABN Amro al meer dan 70 procent van de regelingen uitgekeerd en bij Rabobank de helft. ING en SNS Reaal melden tegenover de krant dat sprake is geweest van een ‘eindspurt’ in de laatste maanden van 2013. Eind 2012 zat er nog voor 5,5 miljard euro aan geblokkeerd spaargeld in de levenslooppot. Het kabinet hoopt over 2013 door opnames van dit geld voor 1 miljard euro aan belasting te kunnen innen.

Aflossing schulden
Onder meer ING geeft tegenover het FD aan dat de opnames uit de levenslooprekeningen naar verwachting vooral voor aflossing van hypotheekschulden zullen worden gebruikt, en niet voor extra consumptie.

Voor 2014 heeft het kabinet weer fiscale lokkertjes ingezet om belastinginkomsten vervroegd te innen. Wie een zogenoemde ‘goudenhandrukkregeling’ heeft, waarbij een ontslagvergoeding in een fiscaal gunstige regeling voor bijvoorbeeld aanvullend pensioen is ondergebracht, kan dit geld in 2014 vervroegd opnemen. Eenmalig hoef je dan maar over 80 procent van het opgenomen bedrag belasting te betalen.

Ook krijgen directeur-eigenaren van een bv de mogelijkheid om zichzelf met een korting van 3-procentpunt dividend uit te keren, mits ze een belang van meer dan vijf procent hebben in de onderneming. In totaal hoopt het kabinet met deze twee regelingen 2,25 miljard euro aan extra belastinginkomsten binnen te halen in 2014.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X