Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vijf Zwitserse banken werken mee met Amerikaanse belastingdienst

Vijf door de overheid gesteunde lokale Zwitserse banken doen mee aan een Amerikaans programma van openbaarmaking, gericht op gegevens van Amerikanen die door kredietverstrekkers zouden zijn geholpen met het ontduiken van belastingen. Eerder stemden al zeven andere Zwitserse financiele instellingen ermee in informatie over te dragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

De kantonale banken van Vaud, St. Gallen, Graubünden, Luzern en Zug verklaarden maandag deel te nemen aan het gezamenlijke programma van het Amerikaanse ministerie van justitie en de Zwitserse overheid. Het programma maakt het mogelijk voor firma's om Amerikaanse bezittingen in hun boeken te aan te wijzen die niet zijn opgegeven aan de belasting. Banken met dit soort Amerikaanse bezittingen op hun balans krijgen waarschijnlijk een boete op basis van de omvang en duur van de belastingontduiking. De Zwitserse overheid heeft erop gewezen dat het betalen van deze boetes voordeliger kan zijn dan het riskeren van andere actie door het Amerikaanse ministerie van justitie.

Het programma is een nieuwe poging van de Verenigde Staten om het Zwitserse bankgeheim te omzeilen. Banken zullen geen namen van de klanten vrijgeven, maar de VS krijgt andere gegevens waarmee het land mogelijk klanten kan identificeren. Een eerste deadline voor de banken om de Amerikaanse autoriteiten te laten weten of ze willen meewerken loopt eind deze maand af. De vijf banken hebben Amerikaanse klanten, maar zeggen dat de focus van hun bedrijf nooit bij deze klanten lag.

Een twaalftal banken dat geen deel uitmaakt van het vrijwillige programma wordt reeds onderzocht door het ministerie van justitie. Hieronder vallen Credit Suisse Group (CS), Julius Baer Group en de Zwitserse divisie van HSBC Holdings. Deze drie banken banken werken alle drie mee aan het onderzoek.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X