Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Rotterdam koopt schuld af van 2.500 minima

De voormalige Sociale Dienst van de gemeente Rotterdam heeft in 2011 met 1 miljoen euro een schuldenlast van 2.500 uitkeringsgerechtigden bij het Zilveren Kruis afbetaald. De gemeenteraad is daar niet over ingelicht omdat de dienst bevoegd was de deal met de ziektekostenverzekeraar zelf af te sluiten.

Dat zegt een woordvoerster van de gemeente naar aanleiding van berichtgeving daarover in het AD. In totaal ging het om een schuld van 7 miljoen euro, waarvan Rotterdam 1 miljoen betaalde. Het resterende bedrag is opgehoest door het College van Zorgverzekeraars (CVZ), maar een groot deel is ook gewoon afgeboekt door het Zilveren Kruis.

Wanbetalers
Rotterdam maakte de deal om er zo voor te zorgen dat de wanbetalers niet ook daadwerkelijk als wanbetalers in de registers kwamen te staan. Dan zouden ze nog verder in de financiële problemen komen. Ze zouden naast hun premie-achterstand een boete moeten betalen en ze konden geen andere financiële verplichtingen meer aangaan. Dat wilde Rotterdam voorkomen.

De woordvoerster zegt dat het geld bij de betrokkenen wel wordt teruggevorderd. Over de afspraak met het Zilveren Kruis is wel individueel met gemeenteraadsleden gesproken, maar het is vooralsnog onduidelijk of het ook officieel aan de gemeenteraad is voorgelegd. 'Dat zoeken we nu precies uit', aldus de gemeentewoordvoerster.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X