Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Overgangsrecht belastingverdrag Nederland - Duitsland

De afspraken in het nieuwe verdrag tussen Nederland en Duitsland gelden (naar verwachting) vanaf 2015. Deze nieuwe afspraken kunnen voor u leiden tot een financieel nadeel. Is dit bij u het geval? Dan kunt u alleen in 2015 nog kiezen voor toepassing van de afspraken in het oude verdrag. Dit noemen wij het overgangsrecht.

Voorbeeld 1
U woont in Duitsland en ontvangt AOW uit Nederland. Over uw AOW bent u volgens de afspraken in het oude verdrag in Nederland belasting verschuldigd. De afspraken in het nieuwe verdrag leiden ertoe dat u vanaf 2015 in Duitsland belasting betaalt over uw AOW. Het kan zijn dat u in 2015 over uw AOW in Duitsland méér belasting betaalt dan u in Nederland zou betalen. Als u kiest voor de toepassing van het overgangsrecht, betaalt u in 2015 nog in Nederland belasting over uw AOW.

Voorbeeld 2
U woont in Nederland en werkt als piloot bij een in Duitsland gevestigde luchtvaartmaatschappij. Over uw loon bent u volgens de afspraken in het oude verdrag in Duitsland belasting verschuldigd. De afspraken in het nieuwe verdrag leiden ertoe dat u vanaf 2015 in Nederland belasting betaalt over uw loon. Het kan zijn dat u in 2015 over uw loon in Nederland méér belasting betaalt dan u in Duitsland zou betalen. Als u kiest voor de toepassing van het overgangsrecht, betaalt u in 2015 nog in Duitsland belasting over uw loon.

Let op!
Het overgangsrecht geldt alleen voor 2015. Vanaf 2016 gelden altijd de afspraken in het nieuwe verdrag.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X