Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Fiscus wil parkeerinfo, SMS Parking weigert

Het bedrijf SMS Parking wordt dinsdag door de Belastingdienst voor de rechter gedaagd omdat het weigert parkeergegevens over te dragen. De fiscus wil van alle klanten van het bedrijf weten waar ze in 2012 parkeerden. Op die manier wil het controleren of leaserijders niet méér privékilometers maakten dan ze via hun rittenadministratie opgaven.

SMS Parking wijst erop dat de privacy van klanten in de algemene voorwaarden wordt gegarandeerd. Directeur Mladen Ciric van SMS Parking betwijfelt of de Belastingdienst gerechtigd is de gegevens op te vragen. Ook zegt hij bang te zijn dat de informatie uitlekt, zodat van al zijn klanten bekend wordt wanneer ze zich waar bevonden.

Digitalisering parkeerbetalingen bron van informatie
Een woordvoerder van de Belastingdienst zegt dat de fiscus altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om belastingontduiking op te sporen. De digitalisering van de parkeerbetalingen zorgt voor een extra bron van informatie. Eerder dit jaar bleek de Belastingdienst al parkeergegevens over 2012 te hebben opgevraagd bij het Servicehuis Parkeren (SHPV). Daar komen gegevens terecht van parkeerders die bij een parkeerautomaat hun kenteken intoetsen. Ook parkeergegevens van automobilisten die via hun telefoon betaalden in gemeenten die bij het SHPV zijn aangesloten kwamen zo in handen van de fiscus. Bij mobiele providers als SMS Parking vraagt de Belastingdienst eveneens informatie op om zo leaserijders in het vizier te krijgen die parkeerden in gemeenten die niet bij het SHPV zijn aangesloten.

Wij wachten kort geding af
SMS Parking zegt de enige mobiele provider te zijn die weigert gegevens over te dragen. De Belastingdienst wil dat niet bevestigen. Marktleider Parkmobile erkent niet te hebben geweigerd om gegevens te verstrekken. Commercieel directeur Tomas Novak: “Volgens onze advocaten mag de Belastingdienst deze informatie opvragen. We wachten nu eerst het kort geding tegen SMS Parking af.” Parkmobile en SMS Parking zeggen te onderzoeken of ze gegevens korter kunnen bewaren, zodat de fiscus er niet meer bij kan. Het SHPV bewaart kentekens en transactiegegevens van parkeerders voortaan maximaal 13 weken om te voorkomen dat de Belastingdienst ze nogmaals over een heel jaar kan opeisen. Volgens het SHPV zijn de gegevens nu ‘veilig’.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X