Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Ben ik verzekerd voor de zorgverzekering als ik in het buitenland woon?

Woont, werkt of studeert u in het buitenland? Dan bepaalt uw persoonlijke situatie of u in Nederland verzekerd blijft voor ziektekosten.

Nederlands pensioen of uitkering
Woont u in het buitenland en ontvangt u een pensioen of uitkering uit Nederland? Dan vervalt uw Nederlandse zorgverzekering. Hoe u zich moet verzekeren hangt af van het land waar u woont:
  • Vedragsland: Een verdragsland is een land waarmee Nederland afspraken heeft over vergoeding van medische zorg. Verhuist u naar een verdragsland? Dan moet u zich registreren bij het College voor zorgverzekeringen (CVZ). U betaalt dan een bijdrage aan het CVZ om verzekerd te zijn voor medische zorg in het land waar u woont.
  • Niet-verdragsland: Woont u in een niet-verdragsland? Dan moet u zelf een ziektekostenverzekering afsluiten in het land waar u woont.
Wonen in het buitenland en werken in Nederland
Woont u in het buitenland en werkt u in Nederland? Dan moet u in Nederland een zorgverzekering afsluiten. Uw gezinsleden kunnen geen zorgverzekering afsluiten in Nederland. Maar u kunt ze soms wel meeverzekeren (afhankelijk van het land waar u woont).

Wonen in Nederland en werken in het buitenland
Woont u in Nederland en werkt u in het buitenland? Dan vervalt uw Nederlandse zorgverzekering meestal. U moet zich verzekeren in het land waar u werkt. Uw gezinsleden kunt u vaak meeverzekeren.

Tijdelijk in het buitenland
Gaat u tijdelijk in het buitenland wonen of werken? Dan kan dat gevolgen hebben voor uw zorgverzekering. Het hangt af van het land en hoe lang u daar blijft. Er zijn uitzonderingen voor gedetacheerden, diplomaten en uitgezonden ambtenaren.

Studeren in het buitenland
Gaat u studeren in het buitenland en bent u jonger dan 30 jaar? Dan blijft uw Nederlandse zorgverzekering geldig. Gaat u daarnaast ook werken of heeft u een betaalde stage? Dan gelden er andere regels voor uw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland.

In dienst bij volkenrechtelijke organisatie
Werkt u bij een volkenrechtelijke organisatie, zoals de VN of de NAVO? En bent u verzekerd via deze organisatie? Dan bent u meestal niet verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dat geldt niet als u naast uw werk voor de volkenrechtelijke organisatie ook ander werk in Nederland doet.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X