Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Zorgverzekering 2014: lagere premie, minder keuzevrijheid

De vier grote verzekeraars bieden komend jaar een selectieve polis aan bij de basisverzekering. Dat houdt in dat klanten een lagere premie betalen, maar wel een kleinere keuze hebben in waar ze terechtkunnen voor volledig vergoede zorg. Dat meldt vergelijkingssite Independer dinsdag. Het gaat om Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis.

'Je levert keuzevrijheid in, maar krijgt fikse korting', legt Peter Ruys van Zorgkiezer.nl uit. 'Maar het kan ook omgekeerd werken. Wil je wel keuzevrijheid, dan moet je ervoor betalen. Ook moet je er rekening mee houden dat je soms een stuk moet reizen om bij je zorgverlener te komen.'

Revolutionaire ontwikkeling
Ruys spreekt van een revolutionaire ontwikkeling. 'De zorgverzekeraars gaan selectief en dus goedkoper inkopen, en dat zorgt voor een lagere premie. Dit kan een goed concept zijn om de zorgkosten in de hand te houden en de kwaliteit te verbeteren'', aldus Ruys. 'Dit zou uiteindelijk wel kunnen leiden tot een kleiner aantal ziekenhuizen en minder verzekeraars.' De 'selectieve polissen' gaan over de vaak voorkomende, planbare behandelingen, bijvoorbeeld over heup-, knie- en staaroperaties. Voor spoedeisende zorg kunnen verzekerden altijd overal terecht.

CZ en Menzis hebben dinsdag de prijs van de basisverzekering bekendgemaakt. Daarmee zijn de basispremies van de vier grootste zorgverzekeraars bekend. CZ heeft de premie van de natura basisverzekering verlaagd met 9,70 euro. Verzekerden gaan in 2014 daardoor 95,90 euro betalen. Bij het hoogste eigen risico van 860 euro is de premie 75,72 euro. De aanvullende verzekeringen blijven daarentegen net als vorig jaar in prijs gelijk.

Menzis
Klanten van Menzis betalen volgend jaar 75,50 euro per maand bij een eigen risico van 860 euro. Mensen die een verzekering willen afsluiten met het minimale eigen risico betalen maandelijks 95,50 euro, schrijft de verzekeraar op haar website. Dat is een daling van 10,50 euro. Ook bij Menzis blijven de meeste aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen in 2014 in prijs gelijk. Nieuw bij Menzis is dit jaar de BudgetBewust polis. Voor 86,50 euro per maand zijn klanten verzekerd van een lage premie met Menzis TopZorg.

Zilveren Kruis Achmea
Verzekerden bij Zilveren Kruis Achmea zijn maandelijks minimaal 70,32 euro kwijt aan de zorgverzekering, inclusief een collectiviteitskorting van 5 procent en 500 euro eigen risico. Klanten van VGZ betalen minimaal 80,95 euro per maand.

Het eigen risico is voor iedereen 360 euro. Daarbovenop kunnen mensen kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot 500 euro. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie. Het eigen risico geldt niet voor onder meer behandelingen door de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg.

Spannend
Alle ziektekostenverzekeraars hebben tot 19 november de tijd om de premies bekend te maken. 'Deze tijd is heel spannend. Vooral de internetlabels, die concurreren op prijs, wachten zo lang mogelijk om hun premie bekend te maken. Het is een beetje als het spelletje: wie knippert het eerste met zijn ogen? Op het laatste moment duiken ze nog in prijs omlaag', legde Peter Ruys van ZorgKiezer.nl uit.

Internetlabels zijn verzekeringen van grotere zorgverzekeraars, die net iets minder service bieden. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld alleen terecht bij een online servicedesk met hun vragen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X