Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Woning met vruchtgebruik

Moeder heeft na het overlijden van vader het vruchtgebruik van de woning, wat moeten wij nu opgeven bij de aangifte inkomstenbelasting?

Is het vruchtgebruik van de woning door moeder verkregen via het testament van vader, dan geeft moeder het bezit van de woning en de eventuele hypotheekschuld zelf op in box 1. U als ''bloot eigenaren'' hoeft gedurende het vruchtgebruik van moeder niets op te geven. Pas wanneer het vruchtgebruik eindigt bent u in het bezit van het volle eigendom en geeft u de waarde op in box 3.

Is het vruchtgebruik niet door de erfenis gevestigd, dan geven vruchtgebruiker en de bloot eigenaren de waarde van hun bezit op in box 3. De respectievelijke waarden bereken je door de WOZ-waarde van de woning te nemen maal 4 procent, maal de vruchtgebruikfactor (bijvoorbeeld bij een 75 jarige moeder: 5) hiermee bereken je de waarde van het vruchtgebruik. Door die waarde van de WOZ-waarde af te trekken is de bloot-eigenaarwaarde bekend. Bent u niet alleen bloot eigenaar, verdeel dan de waarde van het bloot eigendom over het aantal eigenaren.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X