Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Toeslag kinderopvang omhoog

De kinderopvangtoeslag voor ouders met midden- en hogere inkomens gaat per 1 januari 2014 omhoog. Het kabinet maakt hier honderd miljoen euro voor vrij. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. De lagere inkomens werden al eerder ontzien. Daarvoor is in de begroting 50 miljoen gereserveerd.

Het kabinet trekt volgend jaar honderd miljoen extra uit voor kinderopvang. Het geld komt uit meevallers. De helft ervan wordt gebruikt om de kinderopvangtoeslag te verhogen voor ouders met een inkomen tussen 47.000 en 105.000 euro. De toeslag voor het eerste kind wordt daarbij verhoogd.

Vaste vergoeding
De andere vijftig miljoen is bestemd om ouders met een inkomen vanaf 105.000 euro weer recht te geven op een vaste vergoeding van 18 procent voor de kosten van opvang van hun eerste kind. Eerder was afgesproken dat de groep vanaf circa 115.000 euro per jaar geen toeslag meer zou ontvangen. Asscher voert hiermee een motie uit die PvdA en GroenLinks vorige week indienden in gewijzigde vorm. Met die motie had het kabinet problemen omdat de dekking niet aan de regels voldeed. Ook VVD en diverse oppositiepartijen wilden de motie niet steunen.

In de kinderopvang is geld over omdat steeds minder ouders door de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag gebruik maken van de voorziening. De Kamer heeft er al diverse malen op aangedrongen de meevallers te gebruiken om de bezuinigingen deels terug te draaien. De dure opvang maakt het voor ouders minder aantrekkelijk om met zijn tweeën te gaan werken.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X