Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Vingerafdrukken opslaan is illegaal

Het centraal opslaan van vingerafdrukken die zijn afgegeven voor een paspoort, is illegaal. Een vingerafdruk mag alleen in het paspoort zelf worden opgeslagen. Zo oordeelde het Europees Hof van Justitie donderdag.

De zaak werd aanhangig gemaakt door een Duitser, die weigerde bij de aanvraag van een nieuw Europees biometrisch paspoort zijn vingerafdrukken te geven. Hij vond dit in strijd met de bescherming van persoonsgegevens. Het EU-hof vindt dit ook. Maar zowel het afnemen van een vingerafdruk en het opslaan ervan in het paspoort zelf zijn “gerechtvaardigd om elk frauduleus gebruik van paspoorten te voorkomen”, zo stelt het EU-hof.

Nederland wilde aanvankelijk vingerafdrukken centraal opslaan, maar zag hier vanaf.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X