Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Twitter gaat belasting ontwijken via Ierland en Nederland

Mocht de beursgang van Twitter succesvol zijn, dan wil het via een speciale constructie in Ierland en Nederland zo min mogelijk belasting gaan betalen. Dat meldt Valleywag.

Twitter maakt zich op voor een beurgsgang, die mogelijk halverwege november plaats zal vinden. Als het eenmaal zo ver is, gaat Twitter mogelijk gebruik maken van de 'Double Irish' en de 'Dutch Sandwich'. Alle voorbereidingen om te voldoen aan de voorwaarden, zouden al getroffen zijn volgens de documenten.

Met behulp van die constructies, hoeft een bedrijf slechts een fractie van de gebruikelijke belasting te betalen over de winst die het buiten de Verenigde Staten vergaart. Overigens maakt Twitter verlies en zouden de belastingontwijkende constructies van weinig nut zijn. Daarnaast overweegt Ierland om de constructie wettelijk gezien onmogelijk te maken. Het dichten van de maas in het belastingstelsel zou echter pas op zijn vroegst in 2015 plaats kunnen vinden.

Apple en Google
Twitter zou niet het eerste bedrijf zijn om zo min mogelijk belasting te betalen. Onlangs waren zowel Google en Apple nog in het nieuws, vanwege het feit dat beide bedrijven amper belasting betalen over de winst die ze maken buiten de Verenigde Staten. Zo sluiste Google in 2012 8,8 miljard euro weg via Nederland terwijl Apple's belastingbeleid door de Amerikaanse beurswaakhond SEC onder de loep werd genomen. Dat beleid werd echter goedgekeurd, aangezien Apple de wet niet overtreed met zijn belastingbeleid.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X