Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"



Translate this site


Nederland kiest het ruime sop

In 2012 boekten 110.000 Nederlanders een cruise, bijna het dubbele ten opzichte van 2009. De verwachting voor 2015 is dat 160.000 Nederlanders aan boord zullen stappen voor een comfortabel retourtje zee en vermaak.

Het gaat goed met ons land als cruiseland, beaamt René Kouwenberg. Hij is directeur van Passenger Terminal Amsterdam, waar vorig jaar 144 cruiseschepen aanmeerden. ,,Er zijn steeds meer Nederlanders die een cruise boeken, en er wordt ook vaker in eigen land opgestapt." De cruisebusiness is een zogenaamde repeat business: ,,Het is het enige segment van het toerisme dat nog zo hard groeit ondanks de recessie." Dat komt voor een groot deel door imagoverschuiving: ,,Het zijn niet meer alleen rijke, oude Amerikanen. De gemiddelde leeftijd ligt onder de vijftig, en jonge mensen in overvloed."

Kouder, ouder
Volgens Kouwenberg kiezen zij meestal voor een cruise naar de zon zoals het Caribisch gebied, terwijl ouderen voor gebieden gaan vol natuurals de Noorse fjorden of Baltische staten. ,,In cruiseland is daar een gezegde voor", knipoogt hij: ,,Hoe kouder, hoe ouder." Op drukke dagen komen er ruim 7.000 mensen door de terminal in Amsterdam, terwijl er maar twee afmeerplaatsen zijn. ,,Dat aantal moet in de toekomst stijgen. We willen wel kunnen blijven concurreren met het buitenland waar beduidend meer ligplaatsen zijn."

De meeste schepen zijn Amerikaans, Italiaans, Duits of Engels georiënteerd. Een echt Nederlands schip is er nog niet, maar Kouwenberg durft te dromen. ,,Ik zie dan een kleiner schip voor me met Nederlandse bemanning en dito excursies. Dat zou echt fantastisch zijn." Aan de andere kant hoeft het niet per se, ,,het zijn het juist de Nederlanders die zich gemakkelijk aanpassen". Mensen die een cruise overwegen, raadt hij aan zich goed voor te laten lichten. ,,Er is een cruise voor elke portemonnee, leeftijd en levensstijl."

Onontdekte markt
Dat benadrukt ook Nico Bleichrodt, voorzitter van CLIA Nederland, de belangenvereniging voor de rederijen die in ons land aanmeren. ,,Van luxe intieme zeilcruises tot de familiecruises met volop entertainment: voor elke doelgroep is er wat te vinden." Ondanks de forse stijging van het aantal cruisers, noemt hij het nog een onontdekte markt. ,,Er is nog veel meer uit te halen", licht hij toe. ,,Zeker vergeleken met Amerika waar drie procent van de bevolking al op een cruise gaat." In Nederland is dit nu 0,7 procent. ,,Maar we gaan de goede kant op." Positieve mond-tot-mondreclame en meer aanbieders resulteren in meer mensen die voor een hotel op zee kiezen. ,,Het is echt een comfortabele manier om verschillende bestemmingen aan te doen." De stijging in het aantal schepen dat in Nederland aanmeert, is goed voor de economie, vervolgt de CLIA voorzitter. Want toeristen gaan van boord: ,,Het levert driehonderd- tot zeshonderdduizend euro per dag op dat een schip in een van onze havens ligt. Van taxichauffeur tot rondvaartboot; iedereen kan een graantje meepikken."

Bleichrodt vindt het belangrijk dat de consument weet wat er te koop is. ,,Binnenkort brengen we een webmagazine uit met daarin een helder overzicht van alle rederijen en hun reizen." Ook de Cruisebeurs noemt hij een grote stap voorwaarts in het bekender maken van de cruisewereld. ,,We willen het product dichter bij de mensen brengen, zodat iedereen straks zo'n ervaring kan meemaken."

Betaalbaar
Een van de aanbieders op de beurs is Fred Verlinden, directeur van Stip Reizen en Cruises.nl. Hij is enthousiast over de huidige stand van zaken. ,,De markt ontwikkelt zich sterk. Het oubollige imago is verdwenen en het is betaalbaar geworden. Vanaf 498 euro is er al een cruise naar de Middellandse Zee, afhankelijk van en voor wanneer je boekt natuurlijk. En voor liefhebbers zijn er trans-Atlantische reizen, van Italië naar Brazilië en weer terug. Je bent dan 23 dagen onderweg en dat kan al voor rond de 1200 euro als je vroeg boekt. Alles aan boord is inbegrepen." Verlinden, zelf ook cruiseganger, ziet een stijging in het aantal Noord-Europese cruises, die via Scandinavië naar de hoek van Sint Petersburg gaan. ,,Hierbij kan gewoon worden opgestapt in eigen land; in Rotterdam, Amsterdam of IJmuiden."

Gemak dient de mens en daarom zijn er totaalpakketten voor cruises met een opstapplaats in het buitenland. ,,Van de vliegreis naar de haven tot aan de terugreis, van a tot z wordt alles geregeld." Hoe completer, hoe beter, lijkt het credo, want er is ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld in Venetië van te voren een paar dagen te verblijven. Met Cruise.nl biedt Verlinden individuele reizen aan waarbij het puur om de cruise gaat, ,,zo is er voor elk wat wils."

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X