Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Weekers neemt bezwaren pensioenplan niet weg

Het kabinet komt niet tegemoet aan de kritiek van de Eerste Kamer op het plan om de pensioenopbouw te verlagen. D66-senator Joris Backer heeft dat zaterdag gezegd in reactie op een brief van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) aan de Eerste Kamer.

Volgens Backer leiden de plannen van het kabinet ertoe dat de pensioenopbouw van jongeren en zzp'ers ''onevenredig veel slechter wordt''. Ook kan het kabinet niet garanderen dat tegenover de ingreep een verlaging van de pensioenpremies staat. Het CDA, dat eerder soortgelijke kritiek had, heeft nog niet gereageerd op de brief van Weekers. Het kabinet heeft de oppositie nodig om zijn pensioenplan door de Senaat te krijgen. Het heeft daar geen meerderheid.

Plan
Het plan houdt in dat vanaf 2015 jaarlijks nog maar 1,75 procent van het inkomen aan pensioen kan worden opgebouwd. Via een aanvullende regeling, die in het sociaal akkoord is afgesproken, komt daar nog wat bij, zodat de totale pensioenopbouw 1,85 procent wordt. In zijn brief suggereert Weekers om die laatste regeling vrijwillig te maken. Dan nemen er minder mensen aan deel en zou de pensioenopbouw omhoog kunnen naar circa 2 procent. Voor Backer is deze tegemoetkoming onvoldoende.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X