Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Waar gaat Rutte shoppen?

Met wie gaat premier Mark Rutte de komende dagen zaken doen? De wensenlijstjes van de oppositiepartijen zijn gepresenteerd, maar die zijn zo exhorbitant, daar gaan VVD en PvdA nooit mee akkoord. Dit meldt het AD. 'De coalitie zal goed moeten luisteren naar wat ChristenUnie, D66, CDA en GroenLinks zeggen,' stelt Arie Slob van de ChristenUnie tevreden vast. VVD en PvdA missen een meerderheid in de Eerste Kamer en hebben de oppositie dus hard nodig.

Voor premier Rutte zit er vandaag tijdens de politieke beschouwingen, hét Kamerdebat over de miljoenennota, niets anders op dan Slobs advies op te volgen. Maar kan hij dat ook zonder VVD en PvdA op de kast te jagen? Rutte zal of het CDA (in één klap goed voor een meerderheid in de Senaat) moeten meekrijgen, of D66, ChristenUnie en GroenLinks zover zien te krijgen dat ze zijn kabinet gezamenlijk steunen in de senaat. De vier oppositiepartijen hebben deze week elk hun tegenbegroting gepresenteerd. Het signaal: wij denken constructief mee, er valt best met ons te praten, maar wie de lijstjes langsgaat zal vooral tegenwerking bemerken.

Keihard
Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Arie Slob en Bram van Ojik spelen het spel hard, keihard. Alle vier eisen een royale lastenverlichting voor de burger. Het begrotingstekort laten ze hoger oplopen, door minder te bezuinigen dan de 6 miljard die het kabinet wil. GroenLinks wil zelfs helemaal niet extra snijden en laat het schatkisttekort flink oplopen.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën ziet het allemaal hoofdschuddend aan. 'Je kunt wensdenken en dromen dat de Europese Commissie het goed zal vinden, maar dat gaat niet gebeuren.' Wouter Koolmees, financieel specialist van D66, denkt daar anders over. 'Waar het Brussel echt omgaat, is structurele hervormingen. Bij ons verbetert het onderliggende tekort beduidend meer dan bij het kabinet.'

Het allermoeilijkste voor premier Rutte is plannen van de oppositie vinden, waarmee VVD én PvdA het eens zijn. Zo noemde VVD-fractieleider Halbe Zijlstra het voorstel van CDA en D66 om het ontslagrecht naar voren te halen gisteren 'bespreekbaar'. Daar kan geen sprake van zijn, zei PvdA-voorman Diederik Samsom. De afspraken moeten volgens hem recht overeind blijven, want anders...

En er zijn meer van zulke voorbeelden. Zo kan de VVD prima leven met het CDA-plan om uitkeringen te 'ontkoppelen', waardoor mensen in de bijstand er net als ambtenaren niets bij krijgen. Bij de PvdA durven ze dat niet eens uit te spreken. Andersom ziet de PvdA veel in de voorstellen van GroenLinks om verder te nivelleren in de zorg of de inkomstenbelasting. De VVD gruwelt van dat idee.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X