Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Nederland mag BPM heffen op Belgische auto

Nederland mag registratiebelasting (BPM-heffing) opleggen aan een in België geregistreerde auto als het voertuig structureel wordt gebruikt in Nederland. Dat adviseert de advocaat-generaal aan het Europees Hof van Justitie donderdag.

De zaak draait om een Belgische vrouw die in Nederland werkt. Zij woont zowel in Nederland waar zij een huis heeft, maar ook in België, waar zij een appartement huurt. De vrouw gebruikt een in België geregistreerde auto en betaalt hier in België belasting over. Maar zij kreeg ook een factuur van de Nederlandse Belastingdienst voor ruim 17.000 euro aan BPM-heffing.

De belangrijke adviseur van het hof stelt nu dat Nederland dit mag doen, omdat dit gebeurt op grond van het gebruik van het wegennet. Maar dan moet wel aangetoond kunnen worden dat het gaat om veelvuldig gebruik. Het gaat om een advies, maar doorgaans neemt het hof dit over in het vonnis.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X