Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Kabinetsmaatregelen leiden tot nivellering

Onderstaand overzicht laat de ontwikkeling van het netto loon zien van een werknemer met loonheffingskorting, voor lonen tussen 500 euro en 10.500 euro per maand. Bij een loon van 500 euro gaat de werknemer erop vooruit, als gevolg van de verhoging van de loonheffingskorting en arbeidskorting. Tot een loon van 1.500 euro blijft dit voordeel oplopen. Hierna loopt het voordeel terug als gevolg van de nieuwe afbouwmethodiek voor loonheffingskorting. Bij een loon van 3.750 euro resulteert dat in een nadeel ten opzichte van 2013, en dit nadeel loopt op tot ongeveer 64 euro vanaf een loon van 6.500 euro. Daarna blijft het nadeel in euro's constant.

Doorwerkbonus
Onderstaand overzicht laat de ontwikkeling van het netto loon zien van een werknemer met loonheffingskorting inclusief doorwerkbonus, voor lonen tussen 500 euro en 10.500 euro per maand. De doorwerkbonus geldt alleen voor werknemers die op 1 januari 2014 reeds 60 jaar of ouder zijn, maar jonger dan 64 jaar.

Bij een loon van 500 euro gaat de werknemer erop vooruit, als gevolg van de verhoging van de loonheffingskorting en arbeidskorting. Tot een loon van 1.500 euro blijft dit voordeel oplopen. Tegelijkertijd treedt er een extra positief effect op voor de werknemer in de vorm van de doorwerkbonus. Deze bonus begint bij ongeveer 1.350 euro. De doorwerkbonus is maximaal bij 1.750 euro, maar daarna loopt deze korting terug. Voor werknemers met lonen vanaf 2.625 euro is het voordeel weer helemaal verdwenen. Bij lonen hoger dan 1.500 euro loopt het voordeel extra terug als gevolg van de nieuwe afbouwmethodiek voor loonheffingskorting. Bij een loon van 3.750 euro resulteert dat in een nadeel ten opzichte van 2013, en dit nadeel loopt op tot ongeveer 64 euro vanaf een loon van 6.500 euro. Hierna blijft het nadeel in euro's constant.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X