Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Griffierecht belemmert rechtsgang

Het moeten betalen van griffierechten is een "onaanvaardbare verstoring van de rechtsgang", omdat het de toegang tot de rechter kan belemmeren. Volgens de advocaat-generaal bij de Hoge Raad heeft het hof in Amsterdam terecht de griffierechten voor een failliete ondernemer flink verlaagd.

Het gerechtshof verlaagde het bedrag van 112 naar 20 euro. Staatssecretaris Weekers van Financiën had daartegen bezwaar gemaakt, maar volgens de advocaat-generaal moet dat beroep ongegrond worden verklaard.

Verkeerd
Hij vindt het verkeerd dat iemand die geen griffierechten kan betalen, niet naar de rechter kan stappen. Dat heeft de wetgever niet bedoeld met de wettelijke regeling voor griffierechten, staat in het advies van de advocaat-generaal. Een advies van de advocaat-generaal wordt meestal door de Hoge Raad overgenomen.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X