Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Opstelten en Belastingdienst winnen Big Brother Awards

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) en de Belastingdienst hebben vanavond in Amsterdam de Big Brother Awards gewonnen. Deze ‘prijzen’ worden jaarlijks uitgereikt door digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom aan personen en organisaties die de privacy het meest zouden hebben geschonden. Opstelten werd door het publiek als winnaar gekozen, de Belastingdienst door privacydeskundigen.

De VVD-minister was genomineerd vanwege zijn wetsvoorstel om gescande kentekens van auto’s vier weken te bewaren. Ook zijn plan om de politie toe te staan computers te hacken leverde hem de voordracht op. „Ivo Opstelten laat geen kans onbenut om de surveillancestaat tot stand te brengen”, aldus Bits of Freedom in een persverklaring.

Het is de tweede keer dat Opstelten met een Big Brother Award aan de haal gaat. De politicus viel drie jaar geleden ook in de prijzen vanwege problemen rond kentekenregistraties. Hij reageerde zelf in een videoboodschap op het verwijt dat hij geen belangstelling heeft voor privacy: "Dat steekt, van desinteresse is absoluut geen sprake, integendeel zelfs."

Belastingdienst aangewezen als winnaar door deskundigen
De Belastingdienst viel in de prijzen vanwege het opvragen van gegevens van mensen die bij parkeerautomaten op kenteken parkeren. Ook het opslaan van kentekens die de politie voor de fiscus verzamelt, is volgens Bits of Freedom een grove privacyschending. De politie zelf is nu nog verplicht de kentekengegevens van niet-verdachte Nederlanders direct te verwijderen. De fiscus gebruikt de informatie onder meer om te controleren of leaserijders niet meer privékilometers maken dan ze opgeven.

Jurylid en privacy-onderzoeker Jaap-Henk Hoepman in het persbericht:
"De Belastingdienst is zo een centrale cloud-dienst die jarenlang persoonlijke gegevens opslaat die andere instanties niet zelf mogen bewaren. De vraag rijst of dit niet een grote ‘data witwas operatie’ betreft: wat let de politie om naderhand te gaan grasduinen in deze gegevens?"

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X