Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Shell krijgt weer Nederlander aan het roer

Met Ben van Beurden krijgt Shell vanaf volgend jaar weer een Nederlander aan het roer. Voor de buitenwereld is de dinsdag aangewezen opvolger van de Zwitserse bestuursvoorzitter Peter Voser echter nog een grote onbekende. Hij maakte vooral carrière binnen de gelederen van het olieconcern.

'Ben heeft een diepe kennis van de industrie en bewezen leidinggevende ervaring in een heel scala van Shell-bedrijven', zei Shell-voorzitter Jorma Ollila dinsdag in een verklaring.

De 55-jarige Van Beurden studeerde aan de Technische Universiteit Delft en ging in 1983 aan de slag bij Shell. Hij is opgeleid tot scheikundig ingenieur en werkte voor Shell onder meer in Nederland, Afrika, Maleisië, de Verenigde Staten en het meest recent in het Verenigd Koninkrijk. Ook zat hij in het bestuur van diverse toonaangevende brancheverenigingen waaronder de International Council of Chemicals Associations en de European Chemical Industry Council.

Sinds januari dit jaar is Van Beurden directeur van de Divisie Downstream (raffinage) en lid van het uitvoerend bestuur van Shell. De aankomend CEO is getrouwd en heeft drie dochters en een zoon. Hij houdt naar eigen zeggen van lezen, hardlopen en reist graag met zijn gezin. Ook doet hij aan skiën en duiken.

Van Beurden zal naar verwachting het beleid van zijn voorganger Peter Voser in grote lijnen voortzetten. De laatste Nederlander die bestuursvoorzitter was bij Shell, was Jeroen van der Veer. Hij was van 2004 tot 2009 de hoogste baas bij het van oorsprong Brits-Nederlandse bedrijf.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X