Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Partnertoeslag AOW hoge inkomens verdwijnt

De partnertoeslag voor AOW'ers met een partner die nog niet AOW-gerechtigd is, gaat geleidelijk verdwijnen voor de hogere inkomens.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten dat de toeslag vanaf 2015 in vier jaarlijkse stappen wordt afgebouwd. De maatregel was al in het regeerakkoord aangekondigd.

De ingreep geldt voor AOW'ers met een inkomen vanaf 46.000 euro per jaar (exclusief AOW). Vanaf deze inkomensgrens wordt de partnertoeslag gekort in jaarlijkse stappen van 25 procent, zodat de toeslag in 2018 volledig is verdwenen. De maatregel geldt zowel voor nieuwe AOW-gerechtigden als voor mensen die nu al AOW ontvangen.

Het kabinet verwacht dat 13 procent van de AOW'ers die een partnertoeslag ontvangen, te maken krijgen met de geleidelijke afschaffing. Het gaat in 2015 om ongeveer 27.000 mensen. Door de geleidelijke manier waarop de toeslag omlaag gaat, is het jaarlijkse maximale inkomenseffect zo'n 2,25 procent.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X