Vincent de Groot: "Onze dienstverlening is volledig gericht op de internationale werknemer. Door de uitgebreide ervaring met en de specifieke kennis over onder meer de fiscale omstandigheden van zeevarenden, personen werkzaam in de offshore-industrie en bij baggerbedrijven, maar ook voor andere internationaal mobiele werknemers, weet u zeker dat uw fiscale zaken in vertrouwde en deskundige handen zijn.

Bent u buiten Nederland werkzaam? Zit u met vragen over belastingen en sociale premies? Niet alleen voor het verzorgen van uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting, maar ook bij advisering over werken buiten Nederland of voor een buitenlandse werkgever en wonen buiten Nederland bent u bij ons aan het juiste adres!"Translate this site


Maritieme sector dringt aan op snel wetsvoorstel voor private beveiliging van schepen

Toonaangevende spelers uit de maritieme sector, verenigd in Nederland Maritiem Land (NML), benadrukken dat de maritieme sector zo sterk is als de zwakste schakel. Daarom doet de sector een dringend beroep op het kabinet en de Tweede Kamer om zo snel mogelijk private beveiliging aan boord van schepen onder Nederlandse vlag toe te staan.

In april 2013 heeft het kabinet aangegeven dat de inzet van Vessel Protection Detachements (VPD’s) door de Koninklijke Marine niet altijd voldoende bescherming biedt. Het kabinet is van plan een wetsvoorstel aan de kamer voor te leggen om de inzet van private beveiliging mogelijk te maken.

Als één van de weinige landen verbiedt de Nederlandse overheid de inzet van private beveiligers. Dit is voor een toenemend aantal reders aanleiding om niet meer onder Nederlandse vlag te (willen) varen. Doordat andere landen de inzet van (flexibele, snel inzetbare en betaalbare) private beveiligers wel toestaan, staat de internationale concurrentiepositie van Nederland op de tocht. De Nederlandse koopvaardij heeft een bepalende rol op het succes van de gehele maritieme sector. NML benadrukt dat de inzet van private beveiligers noodzakelijk is. Het kabinet dient dan ook spoedwetgeving tot prioriteit te maken, zodat Nederland een aantrekkelijke vlaggenstaat is en blijft!

NML heeft een breed deelnemersveld van branche-voorzitters, captains of industry vanuit de sector en belangrijke vertegenwoordigers van aanpalende sectoren. Branches en bedrijven die gezamenlijk activiteiten ondernemen binnen NML zijn: Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke Marine, Maritiem Kennis Centrum, Scheepsbouw Nederland, IRO, KVNR, Vereniging van Waterbouwers, Hiswa, Imtech Marine& Offshore, Thales, Nederlands Loodswezen, ABN AMRO Maritiem, MARIN, Wärtsilä, IHC Merwede, Damen Shipyards en Vroon bv.

Internationaal werkzaam, zeevarend? Werkzaam in de bagger- of offshore-industrie? Neem contact op met Robelco Tax Services!

X